Cara membesarkan zakar anda

Pembesaran zakar dengan pemanjang

Ramai lelaki tidak senang dengan ukuran zakar mereka. Doktor, bagaimanapun, mengatakan sebab utama adalah ketidakmampuan menggunakan organ, ketidakpuasan wanita terhadap seks dan stereotaip.

Hari ini, terdapat banyak pilihan bagaimana anda boleh membesarkan zakar anda. Ramai orang berpendapat bahawa hanya pembedahan yang akan meningkatkan panjang dan ketebalan zakar lelaki, namun, hari ini, banyak kaedah alternatif digunakan yang memungkinkan untuk memanjangkan martabat lelaki di rumah. Perkara utama adalah dengan menimbang segalanya dengan jelas, menganalisis seberapa besar keadaan yang benar-benar bermasalah, sama ada perlu menggunakan tindakan untuk meningkatkan organ genital lelaki sama sekali.


Ukuran dan norma zakar purata untuk usia tertentu

Harus diingat bahawa konsep "norma" yang tepat dalam ukuran zakar tidak ada. Tetapi tetap dipandu oleh kajian statistik, beberapa kecenderungan dapat diperhatikan.
Pertumbuhan zakar bermula dengan akil baligh pada usia 9 tahun. Dalam keadaan tenang (tidak tegak), nilai rata-rata adalah seperti berikut:

 • Pada usia 10-12 tahun, ukuran rata-rata organ genital lelaki ialah 4 cm, meningkat sebanyak 0. 5-1 cm setiap tahun. Penyimpangan dari norma dapat berada dalam satu setengah cm.
 • Umur 13-15 tahun - panjang purata 5-6 cm.
 • 16-18 tahun - panjang zakar rata-rata 7-9 cm.

Dalam keadaan terangsang (ereksi), panjang purata zakar lelaki adalah:

 • 10-12 tahun - 9-10 cm;
 • dari 13 hingga 15 tahun - norma adalah 12-15 cm;
 • 16-18 tahun - 13-16 cm.
 • dari usia 18 tahun, panjang zakar meningkat secara maksimum, dan perubahan seterusnya hanya diperhatikan dalam diameter.

Cara membesarkan zakar anda

Setiap hari ada cara baru untuk memanjangkan organ genital lelaki. Hasilnya dapat dijamin hanya apabila menggunakan campur tangan pembedahan.

Operasi. Ini adalah pilihan yang paling radikal, tidak setiap lelaki berani membesarkan organ genital melalui pembedahan. Sudah tentu, kaedah pembedahan lain lebih rendah, tetapi harganya yang tinggi tidak dapat dicapai oleh banyak orang. Terdapat 2 jenis campur tangan pembedahan:

 • Peningkatan panjang.
 • Penebalan.

Di klinik, dengan menggunakan anestesia tempatan, zakar dapat diperbesar hingga 4 sentimeter melalui operasi. Prosedur ini disebut sebagai plastik dan disebut ligamentotomi. Phalloplasty dilakukan terutamanya di klinik swasta dan pusat urologi.

Adakah mungkin untuk meningkatkan panjang zakar di rumah?

Kaedah alternatif pembesaran zakar di rumah termasuk senaman. Ini boleh menjadi: urut, peregangan, jelqing, melancap, latihan Kegel, latihan Aaron Kemmer.

 1. Urut. Struktur organ genital lelaki merangkumi badan spongy, rangsangannya dengan urut membantu meningkatkan aliran darah ke mereka, kerana ia mengembang.
 2. Regangan. Kaedah ini melibatkan meningkatkan panjang zakar dengan meregangkan, tetapi pada masa yang sama ada kemungkinan penurunan ketebalan.
 3. Jelqing. Inti tekniknya menyerupai urut, dan keberkesanannya berdasarkan mekanisme tindakan yang serupa. Jelqing dapat dilakukan dalam 3 versi: kering, basah, dengan pelinciran.
 4. Melancap. Sekiranya tujuan pembesaran zakar lelaki adalah 1-2 sentimeter, melancap secara berkala akan berjaya. Kesan positifnya dikaitkan dengan peningkatan aliran darah ke zakar, yang menjadi asas bagi kebanyakan pilihan untuk memanjangkan martabat lelaki.
 5. Latihan Kegel. Latihan dirancang untuk menguatkan otot diafragma pelvis. Tugas utama melakukan latihan tersebut adalah untuk menumpukan perhatian dan mengenal pasti otot-otot ini. Seorang lelaki, untuk mencari otot diafragma pelvis, harus pergi ke tandas apabila terdapat sedikit keperluan, dan dalam proses membuang air kecil, berhenti dan meneruskan proses ini secara bergantian, cuba merasakan otot yang tegang pada masa ini berhenti.
 6. Latihan oleh Aaron Kemmer. Penulis ini telah menerbitkan sebuah buku khas yang menceritakan bagaimana anda boleh membesarkan zakar.
 7. Menggunakan pemanjang. Di rumah, anda boleh membesarkan zakar dengan menggunakan alat pemanjang. Mereka terdiri daripada beberapa jenis: vakum, tali pinggang, gelung. Penggunaan pemanjangan membantu bukan sahaja untuk meningkatkan zakar dengan lebar atau panjang, tetapi juga untuk memperbaiki kelengkungan. Kelemahan kaedah ini ialah penggunaan peranti ini cukup lama dan boleh memakan masa beberapa jam sehari. Tetapi kesannya sangat ketara dan jangka panjang.
 8. Pam air. Inti dari kaedah pemanjangan pam vakum adalah untuk merangsang aliran darah ke zakar. Hasilnya tetap dalam keadaan zakar yang tenang, tetapi jangka masa kesannya tidak lebih dari sehari.
 9. Krim, salap, gel. Krim atau gel dengan kesan jangka pendek akan sesuai dengan semua orang - mengandungi komponen yang menyebabkan peningkatan kepala dan zakar itu sendiri. Apabila memilih salap untuk kesan jangka panjang, perlu berjumpa doktor. Dia akan mengesyorkan komposisi yang tepat untuk anda.

Serbuk penaik

Soda berharga satu sen dan dijual di mana-mana, jadi pilihan pembesaran zakar dengannya berkesan dan murah.

 • Untuk menyediakan kompres, campurkan soda dengan madu dan sapukan sepanjang zakar (kecuali kepala).
 • Mandi - dengan bantuan mereka, ia meningkatkan bekalan darah. Prosedur ini dilakukan sebelum melakukan hubungan seks, sebelum ini mengalami ereksi.
 • Soda scrub membantu membesarkan zakar dan berguna untuk pencegahan penyakit urologi. Prosedur ini dilakukan setelah mandi air panas, selepas itu krim pelembap digunakan pada zakar.
 • Urut soda. Minyak zaitun disapu pada martabat lelaki, kemudian soda dan urut dilakukan menggunakan span lembut selama 5 minit. Kemudian, selepas dua minit, bilas hingga bersih.

Ubat-ubatan rakyat untuk pembesaran zakar

Perubatan tradisional juga menawarkan banyak resipi untuk pembesaran zakar. Pelbagai produk ramuan, baking soda dan lebah telah terbukti sangat baik.

Secara semula jadi, tidak ada lebih daripada lima% anggota yang benar-benar kecil. Oleh itu, jangan digantung dengan panjang lebar. Belajar menggunakan instrumen anda dengan betul agar wanita itu tidak acuh tak acuh.